marți, 24 septembrie 2013

Cleopatra regina Egiptului

Cunoscută în lume ca cea mai seducătoare şi misterioasă regină a Egiptului, Cleopatra este o femeie a cărei viaţă şi timp sunt subiectul curiozităţii multora. Mai jos ai 7 lucruri care îţi vor oferi o perspectivă asupra persoanei care a fost Cleopatra.

1. Originea ei

Deşi toată lumea ştie despre Cleopatra că a fost o regină egipteană, mulţi nu ştiu că ea nu este din Egipt. Ea este de origine greacă-macedoniană. Cu toate acestea, spre deosebire de alţi conducători din Grecia, ea era familiarizată cu limba egipteană. De fapt, ea ştia să vorbească nouă limbi.

2. Descendenţa ei

Numele complet al Cleopatrei a fost Cleopatra Thea Philopator VII. Ea era descendentă a dinastiei Ptolemic. Unul dintre strămoşii ei a fost Ptolemic I, general grec în timpul domniei lui Alexandru cel Mare. Ptolemic a devenit conducătorul grec după moartea lui Alexandru. Aşa a devenit Cleopatra mai târziu regină domnitoare.

3. Caracteristicile ei

Spre deosebire de percepţia convenţională a Cleopatrei de a fi fost o regină frumoasă şi seducătoare, istoricii spun că aceasta avea, de fapt, un chip obişnuit, cu un nar coroiat. Se pare că avea caracteristici masculine!

4. Farmecul ei

Cleopatra era extrem de atrăgătoare. Ea avea carismă şi era isteaţă. Poseda talentul de a convinge oamenii să facă lucrurile aşa cum vrea ea.

5. Cleopatra şi Iulius Cezar

Cleopatra a cerut soldaţilor săi să o ducă în camera lui Iulius Cezar, când acesta se afla în palatul lui Ptolemeu. Pentru aceasta, ea a trebuit să fie rulată într-un covor. Cleopatra l-a sedus pe Cezar şi l-a convins să o facă regina Egiptului, răsturnând regula existentă. Ea avea 21 de ani, iar Cezar era un bărbat de 52 de ani.

6. Cleopatra şi Marc Antoniu

După moartea lui Cezar, Cleopatra l-a întâlnit pe Marc Antoniu. În timpul Războiului Civil Roman, Marc Antoniu a invitat-o pe Cleopatra la Tarsus, pentru a asigura sprijinul ei împotriva părţilor. Atunci când a fost chemată, Cleopatra a venit înconjurată de o asemenea măreţie, că Antoniu a fost impresionat. În cele din urmă s-au îndrăgostit şi se presupune că s-au căsătorit.

7. Moartea ei

În timpul războiului, Antoniu a fost aproape de a pierde, din cauză că era prost echipat împotriva romanilor. În acest moment, el a fost dezinformat cu privire la moartea Cleopatrei. Prin urmare, s-a sinucis imediat. Atunci când Cleopatra a primit vestea morţii lui Antoniu, a fost devastată. Ea a călcat pe urmele lui Antoniu şi s-a lăsat muşcată de o cobră egipteană.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu